vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

ANWB: verkoop verzekeringen via winkels verliesgevend

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

De ANWB stopt met de verkoop van verzekeringen via de 68 eigen winkels.

De belangrijkste reden hiervoor is dat de verkoop van verzekeringen en reizen van derden via de winkels, voor de ANWB al enige tijd verliesgevend is. De winkels blijven wel verzekeringen aanbieden bij producten, zoals fietsverzekeringen, kortlopende reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen.

In de loop van 2012 zullen een aantal verzekeringen via anwb.nl en het ANWB Contact Center zullen worden aangeboden en niet meer via de eigen winkels. Ook voor vakantiereizen van derden wordt anwb.nl hét verkoopkanaal. De winkels zullen klanten wel wegwijs blijven maken in het aanbod van de eigen reisdochters van de ANWB.

ANWB speelt in op het veranderende koopgedrag van de consument. In de markt wordt ongeveer 40% van de schadeverzekeringen via het internet verkocht, terwijl 70% van alle reizen online wordt geboekt.

De ANWB heeft momenteel 68 eigen winkels en 41 ANWB/VVV-winkels, waar in 2010 bijna 4 miljoen transacties plaatsvonden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739