vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

ANWB verwachte drukke wegen richting skigebieden

files-wintersport

Drukke wegen richting skigebieden

In de dagen voor kerst en in het laatste weekend van het jaar wordt het druk op de wegen naar de skigebieden. Op de Nederlandse wegen valt het aan de vooravond van de feestdagen juist erg mee met de files.

Voor 1,8 miljoen Nederlanders begint vrijdag 20 december de kerstvakantie. De helft daarvan blijft in eigen land. Duitsland is de belangrijkste buitenlandse bestemming, gevolgd door België en Frankrijk. Circa 16% vertrekt naar Oostenrijk, veelal voor wintersport.

Wie in de auto op weg gaat naar de skigebieden in de Alpen heeft grote kans om in de file terecht te komen. Vooral op zaterdag 21 en 28 december kijken automobilisten op weg naar de wintersport, geregeld tegen remlichten aan. Files van tientallen kilometers zijn echter zeldzaam.

Duitsland
In Duitsland concentreert de drukte zich in het zuiden van Duitsland. Vooral München is een knelpunt, net als de A8 richting Salzburg en de A93 richting Innsbruck.

Oostenrijk
In Oostenrijk loopt het vast op de wegen naar de skigebieden in Tirol, het Salzburgerland en Vorarlberg. Vooral op de A10 tussen Salzburg en Bischofshofen en de B179, de route via de Fernpas.

Zwitserland
Ook in Zwitserland zijn er op genoemde zaterdagen veel wintersporters onderweg. Drukke wegen zijn de A2 Bazel-Chiasso, de A6/A8 Bern-Interlaken en de A13 Chur-Bellinzona.

Frankrijk
Richting Franse Alpen is er de meeste kans op file op de A43 Lyon-Chambéry en de N90 Albertville-Moûtiers.

Nederland
In Nederland blijft de verkeersdrukte beperkt. Op de weg zal er weinig tot niets te merken zijn van de uittocht. De ervaring leert dat de spitsdrukte in de dagen voor kerst langzaam uitdooft. De meeste werkzaamheden liggen stil. Wel verwachten we dat er op tweede kerstdag in de middag wat drukte op weg is.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739