vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Autovakantie uit de gratie door dure brandstof

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Het aantal boekingen voor de zomervakantie ligt fors achter bij vorig jaar. Maar als Nederlanders hun vakantie boeken, dan gaan ze liever vliegen dan rijden, dat schrijft Z24 een zakensite voor ondernemers en managers.

De reden hiervoor is waarschijnlijk de dure brandstof. De benzineprijs aan de pomp ligt op dit moment vijf procent boven die van de zomer van 2011.

Boeking zomervakantie uitgesteld

Veel Nederlanders stellen de beslissing over de zomervakantie dit jaar uit. Het aantal boekingen voor augustus 2012 ligt op dit moment 11 procent achter op vorig jaar. Opvallend is dat het vooral de autovakanties zijn die het slecht doen. Uit cijfers van de ANVR, de brancheorganisatie van ondernemingen in de reisbranche, blijkt dat de boekingen voor reizen met ‘eigen vervoer’ 16 procent achterlopen ten opzichte van 2011.

Pakketreizen

Het aantal boekingen voor vliegreizen is ook lager dan vorig jaar, maar het verschil is veel minder groot: 6 procent minder boekingen. Vliegtuigmaatschappijen hebben natuurlijk ook last van duurdere brandstof, maar toch zijn de pakketreizen binnen Europa volgens touroperator TUI minder in prijs gestegen: 3,4 procent. De gemiddelde pakketreis (vlucht + transfer + hotel) in augustus kost nu 890 euro tegen 860 euro in augustus 2011.

Bron: Z24

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739