vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Onderzoek: 20% badgasten plast in zwembad

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Tijdens je vakantie even lekker afkoelen in het zwembad van je hotel is niet geheel zonder gevaar. Een Amerikaans onderzoek toont namelijk aan dat veel mensen plassen in het zwembad.

Zelfs 20% neemt niet de moeite om even naar naar het toilet te gaan tijdens het zwemmen, zo schrijft The Huffington Post

Het onderzoek van de Water Quality and Health Council toont verder aan dat zeven van de tien mensen niet douchen voor het zwemmen. Hierdoor belandt er vuil in het zwemwater zoals zweet, cosmetica, zonnebrand, parfum, haarproducten en insectenspray. Samen met het chloor in een zwembad kan dit leiden tot irritaties van de huid.

Bacteriën

Na een toiletbezoek ‘vergeten’ badgasten vaak te douchen. Op die manier kunnen resten van ontlasting in het water terecht komen. De ziekteverwekkende bacterie E. coli, kan zo gemakkelijk worden verspreid. Deze bacterie is verantwoordelijk voor hevige diarree en andere ongemakken.

“Zwemmen is geen vervanging voor badderen of douchen”, stelt Chris Wiant, hoofd van de Water Quality Health Council. “Te veel mensen gebruiken het zwembad als een publiek bad. Het is heel belangrijk om te douchen voor het zwemmen: het chloor doodt namelijk niet alle ziektekiemen.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739