vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Betere sneeuwcondities: minder ski-ongelukken

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

Alarmcentrale Eurocross heeft tot nog toe minder meldingen van mensen die een skiongeluk hebben gehad.

Tien procent minder meldingen

Het gaat om zeker 10 procent minder meldingen dan vorig jaar. Waardoor dat komt is onduidelijk, maar het is aannemelijk dat door de goede sneeuwcondities minder mensen letsel hebben oplopen. Dat zei een woordvoerster van Eurocross Assistance.

Om hoeveel gewonden het precies gaat, is nog niet duidelijk maar “het aantal loopt ongeveer 10 procent achter bij anders”, aldus de woordvoerster. Vorig jaar rond deze tijd had de organisatie 800 meldingen van gewonden binnengekregen.

Minder wintersporters

Het is mogelijk dat minder wintersporters letsel hebben opgelopen, omdat er sowieso minder mensen dit jaar op vakantie zijn gegaan, aldus de zegsvrouw. De heftige sneeuwval zou ook het relatief lage aantal letselmeldingen kunnen veroorzaken. “Daardoor is er minder geskied.”

Overigens is het aantal ernstige meldingen, zoals aangezichtsletsel en hersenletsel, ongeveer gelijk aan dat van vorig jaar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739