vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Brussels Airlines in de problemen en vraagt Belgische regering om hulp

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag De nationale luchtvaartmaatschappij van België, Brussels Airlines, zit in zwaar weer. De verliezen lopen op en de maatschappij heeft de regering om hulp gevraagd.

De oorzaak van de problemen zijn de hoge brandstofkosten en de hevige concurrentie van prijsvechters, zo laat een woordvoerder weten.

Bestuursvoorzitter Etienne Davignon heeft de Belgische regering op de hoogte gebracht van de “precaire situatie”. “Nu moeten we zien of de regering bereid is iets te doen”. De regering overweegt om de luchtvaartmaatschappij te helpen met belastingmaatregelen, zo meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.
//
//

Verlies

Brussels Airlines, de opvolger van het failliete Sabena, leed vorig jaar 80 miljoen euro verlies en dit jaar blijft het concern waarschijnlijk ook in de rode cijfers steken. Bij de luchtvaartmaatschappij werken 3000 mensen. Het bedrijf is de grootste klant van Brussel Airport (Zaventem). Het Duitse Lufthansa bezit 45% van de aandelen Brussel Airlines.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739