vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

BuZa roept Nederlanders dringend op om Mali te verlaten

Vliegtuig ryanair in de problemen: drie gewonden Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders in Mali dringend op het land (tijdelijk) op eigen gelegenheid te verlaten nu daartoe nog commerciële mogelijkheden bestaan. De oproep staat in het reisadvies voor Mali dat vrijdag is aangescherpt.

Sinds de staatsgreep van 22 maart worden alle reizen naar het land ontraden. De situatie is op dit moment onberekenbaar. De door ECOWAS opgelegde sancties zullen hoogstwaarschijnlijk binnen een aantal weken leiden tot tekorten van o.a. brandstof. In combinatie met stijgende voedselprijzen is toename van sociale onrust en een verslechtering van de veiligheidssituatie niet uit te sluiten.

Ook de partners en kinderen van de ambassadestaf in Bamako verlaten het land.

De afgelopen weken zijn er diverse steden in het noorden van Mali aangevallen door rebellen. Daarbij zijn aan beide kanten van de strijdende partijen veel doden gevallen. Het noorden van Mali is geheel in handen van de rebellen. Alle reizen naar het noorden worden ontraden vanwege mogelijk oorlogsgeweld en het voortdurende risico van ontvoeringen.

Op 25 november 2011 heeft een ontvoering plaatsgevonden in Timboektoe. Daarbij is een dodelijk slachtoffer gevallen en zijn drie mensen ontvoerd, waaronder een Nederlander.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739