vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Calamiteitenhospitaal in Utrecht bestaat 20 jaar

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Het Calamiteitenhospitaal is een unieke voorziening voor de onmiddellijke opvang van slachtoffers onder bijzondere omstandigheden, zoals bij rampen.

Het calamiteitenhospitaal in Utrecht bestaat dit jaar 20 jaar. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum is het boekje ‘Twintig jaar calamiteitenhospitaal, rampen als routine verschenen’.

SOS International

Alarmcentrale SOS International werkte mee aan deze speciale uitgave. SOS International wordt in het boekje geïnterviewd over de rol van het calamiteitenhospitaal bij buitenlandse calamiteiten waar Nederlanders bij betrokken zijn en de samenwerking hierbij tussen het hospitaal en de alarmcentrale.

Bij een ramp in het buitenland waar Nederlanders bij betrokken zijn, kunnen alarmcentrales een beroep doen op het hospitaal in het geval een grotere groep patiënten tegelijkertijd naar Nederland wordt teruggebracht en moet worden heropgenomen in Nederland.

MRSA besmetting

Vanwege het risico op een MRSA besmetting moeten deze patiënten in quarantaine worden opgenomen. Het calamiteitenhospitaal kan in die situatie uitkomst bieden. Zij hebben voldoende capaciteit om bij een grootschalige terugkeer alle patiënten in quarantaine op te vangen.

Meer weten over het calamiteitenhospitaal? Check dan de website.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739