vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Camera mee op vakantie

Nederlanders massaal op wintersport Met de zomervakantie in het vooruitzicht zullen de fotocamera’s weer flink wat overuren gaan maken. Om je vakantie op beeld vast te leggen, moet alles wel prima werken. Daarom een aantal tips ter voorbereiding voor vakantiegangers die hun camera mee op reis nemen.

Controleer of alles werkt

Het is vervelend als je er tijdens je reis achter komt dat niet alles meer naar behoren werkt. Check daarom van te voren of je camera het nog volledig doet. Wanneer dat niet zo is, dan kun je hem nog laten repareren. Controleer direct of de lens van de camera schoon is.

Geheugenkaartjes en batterijen
Haal voldoende geheugenkaartjes voor de gehele vakantie. Verder is het verstandig om een reserveaccu of extra batterijen mee te nemen. Het is ook raadzaam om een lijstje op te stellen met de apparatuur die je meeneemt, de aanschafprijs ervan en de serienummers. Dat is altijd handig voor de douane of voor de reisverzekeraar als er iets wordt gestolen.

Dekking van de reisverzekering
Ervaren fotografen nemen meestal duurdere camera’s mee. Controleer daarom tot welk bedrag jouw reisverzekering uitkeert bij schade of diefstal van je fotocamera. Doorgaans hanteren reisverzekeraars een maximum bedrag bij uitkering van schade aan foto-, film-, video/dvd-apparatuur. Mocht deze dekking niet voldoende zijn, dan kun je bij de reisverzekeraar informeren of het mogelijk is de dekking uit te breiden. Dit is over het algemeen wel mogelijk, maar daar zul je ook meer premie voor betalen.

Camera en handbagage
Reis je per vliegtuig, check dan bij de luchtvaartmaatschappij aan welke eisen de handbagage moet voldoen. Het is namelijk raadzaam je camera in de handbagage mee te nemen. Voldoet je handbagage niet aan de eisen, dan zal de camera mee moeten met de bagage in het luchtruim. Vaak is dat niet bevorderlijk voor de camera, aangezien de temperatuur daar een stuk een lager is.

Camera meest geclaimd bij reisverzekeraar
Vorig jaar was de camera het meest geclaimde artikel bij de reisverzekeraars. Dat betekent dat ook veel vakantiefoto’s verloren zijn gegaan. Wees daarom altijd voorzichtig en draag de camera bij voorkeur bij je. De reisverzekeraar zal alleen een schadevergoeding uitkeren als je normale voorzichtigheid in acht hebt genomen en de camera dus veilig hebt opgeborgen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739