vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Camperverzekering en reisverzekering, onbezorgd op vakantie

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering?

Het komt steeds vaker voor dat gepensioneerden en gezinnen er op uit trekken met een camper. Een campervakantie is populair omdat je een eigen slaapplaats bij je hebt, dit biedt je een bepaalde vorm van vrijheid. Je kunt zo gemakkelijk rondtrekken van camperplaats naar camperplaats.

Veel mensen kiezen er voor om met de camper een rondreis te maken door Europa, Australië of Amerika. Wanneer je een camper huurt, dan is dit meestal inclusief een camperverzekering of je kunt er direct één afsluiten. Voor jezelf en de medereizigers moet je uiteraard niet vergeten om ook een goede reisverzekering af te sluiten.

Wanneer je zelf de eigenaar bent van een camper, moet je er voor zorgen dat je goed verzekerd bent tegen calamiteiten. Het beste is om een verzekering af te sluiten naar wens, met deskundige hulpverlening in binnen- en buitenland. Camperverzekeringen kan je afsluiten voor gehuurde, zelfgebouwde, omgebouwde en fabrieksgebouwde campers.

Dekking camperverzekering Europeesche

Wanneer je een camperverzekering afsluit bij een reisverzekeraar, kan je deze zelf samenstellen en voor de dekking kiezen die bij je past, inclusief inboedel of rechtsbijstand. Krijg je onderweg pech of heb je andere hulp nodig, dan hebben de reisverzekeraars een hulplijn, zoals de Europeesche. Je kunt de Europeesche dag en nacht bereiken, ze beantwoorden al je vragen en komen direct in actie bij een noodgeval. Zo nodig zenden zij je bijvoorbeeld camperonderdelen toe.

Niet alleen de inboedel maar ook je luifel is verzekerd tegen diefstal en schade. Onder de dekking van de inboedel vallen ook de meegenomen fietsen, zonnecollectoren, reserveonderdelen, enz. Een beschadigde of kapotte ruit is ook geen probleem bij de Europeesche, zij werken samen met het gespecialiseerde bedrijf Camperglass. Al ben je niet de eerste eigenaar van een camper, dan nog is deze de eerste drie jaar verzekerd voor de aankoopwaarde, inclusief alle accessoires.

Dekking camperverzekering Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer is de camper het hele jaar door verzekerd, zelfs wanneer deze op stalling staat. Ze hanteren geen eigen risico bij eventuele schade.

De camperverzekering van Centraal Beheer kent een drietal dekkingsmogelijkheden:

  • Een schadeverzekering voor schade aan derden door de camper (WA Verzekering).
  • Schade aan de voor-, zij- en achterruit en schade door brand en diefstal (WA + Top).Zelfs accessoires en extra voorzieningen zijn gratis meeverzekerd.
  • Een verzekering tegen schade bij aanrijding en vandalisme (WA + Casco).

Juiste annuleringsverzekering bij samengestelde reis

Wanneer je een camper huurt in het buitenland er soms sprake van een samengestelde reis. Dit betekent dat je de juiste annuleringsverzekering moet kiezen, omdat niet alle reisverzekeraars dit risico dekken.

Ook een goede reisverzekering is belangrijk, want de medische kosten zijn in Amerika hoger dan in Europa. Ook eventuele kosten van repatriëring zijn aanzienlijk.

Voor een camperverzekering kan je onder andere terecht bij de ANWB, de Europeesche, Centraal Beheer en Unigarant.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739