vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Consumentenbond: Actie tegen prijsmisleiding vakantiehuizen succesvol

vakantiehuisje-reisverzekering

Actie tegen prijsmisleiding vakantiehuizen succesvol

De Consumentenbond laat weten dat vakantieparken gehoor hebben gegeven aan de kritiek op de onduidelijkheid over hun prijzen.

De Consumentenbond vroeg toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) in juni 2013 om prijsmisleiding door vakantieparken tot hoogste prioriteit te maken. De ACM heeft zich hiervoor ingezet en met succes: bijna alle vakantieparken hebben nu hun website aangepast.

Annuleringsverzekering

De standaard aangevinkte annuleringsverzekering is bij alle door de ACM aangesproken aanbieders verdwenen en ook schoonmaakkosten worden nu helder vermeld.

Toch zijn er drie parken die een smet werpen op de goede uitslag: Belvilla blijkt toch nog verplichte kosten achteraf in rekening te brengen. Ook kwamen bij het laatste onderzoek van de Consumentenbond Oostappen Groep en Topparken boven drijven. Deze parken lokken consumenten nog steeds met een onrealistisch lage prijs. Eenmaal in het boekingsproces, valt die prijs door onverwachte bijkomende kosten een stuk hoger uit. De Consumentenbond geeft deze bevindingen door aan ACM.

Onverwachte kosten

Het boeken van een weekendje op een vakantiepark liep voor consumenten nogal eens uit op een vervelende verrassing. Een op het eerste gezicht voordelige aanbieding viel in werkelijkheid een stuk duurder uit door onverwachte bijkomende kosten. Tijdens het boeken van een huisje kwamen onverwachte kosten, zoals verzekeringen, toeslagen en vooraf aangevinkte opties voor bijvoorbeeld schoonmaak, ineens nog bovenop de prijs. Een weekendje weg kon daardoor ruim twee keer zo duurder uitvallen dan de aanbiedingsprijs.

Naar aanleiding van de actie ‘Reisprijzen’ van de Consumentenbond pasten eerder al 5 reisaanbieders hun prijzen aan. De vakantieparken zijn hen nu dus gevolgd.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739