vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Consumentenbond: Enorme prijsverschillen cruises

Door cruiseprijzen te vergelijken valt er veel geld te besparen. Dat blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond onder achtdaagse cruises in de westelijke en oostelijke Middellandse Zee.

Prijsverschil van € 500,-

De prijsverschillen voor een en dezelfde cruise kunnen oplopen tot ruim € 500. Alle resultaten van de prijsvergelijking én tips voor wie een cruise wil boeken, staan in de Reisgids van juli/augustus.

De Consumentenbond bekeek van 9 cruises op populaire routes de prijzen van een binnen- en buitenhut. Het in cruises gespecialiseerde Zeetours biedt voor 11 van de 18 onderzochte reizen de laagste prijs. Cruisediscounter Vacationstogo komt in 6 van de 18 gevallen als goedkoopste uit de bus. Opvallend is dat rechtstreeks boeken bij de rederij slechts 1 keer het voordeligst is en 4 keer het duurst. Ook reisorganisaties Cruisewinkel (6 keer) en VCK (5 keer) bieden meerdere malen de duurste optie.

Meer passagiers, lagere prijzen

Het aantal reizigers dat kiest voor een cruise zit de laatste jaren in de lift. Tussen 2008 en 2011 groeide het aantal Nederlandse passagiers van 48.000 naar 86.000, een stijging van ruim 75%. Tegelijkertijd daalden de prijzen. Uit een vergelijking met een soortgelijke prijspeiling van de Consumentenbond van 10 jaar geleden blijkt dat de prijzen in de tussentijd met 8 tot 31% zijn gedaald. Daar moet de inflatie van 20,6% in die periode nog bij worden opgeteld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *