vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Consumentenbond: Grootschalige prijsmisleiding door reisaanbieders

prijsmisleiding
Prijsmisleiding

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat reisaanbieders consumenten op grote schaal misleiden met lokkertjes. Van de 300 aanbiedingen die de Consumentenbond heeft onderzocht bij 12 grote reisaanbieders, bleek 83% niet voor de aanbiedingsprijs te boeken.

De reisorganisaties vermelden namelijk niet alle verplichte kosten, zoals toeristenbelasting, boekingskosten of verplichte bijdragen, bij de aanbiedingsprijs. De verzwegen kosten kunnen variëren van €8 tot €462 per vakantie.

Bovendien blijken reizen niet beschikbaar te zijn of verandert de prijs zodra een reiziger begint met boeken. Zo steeg de totale reissom van een reis naar Ibiza voor 2 personen tijdens het boeken bij de VakantieDiscounter van €286 naar €3520. Ook adverteerde D-reizen met een reis voor 2 personen naar Cyprus voor in totaal €450, maar verdubbelde dit bedrag uiteindelijk.

De Consumentenbond heeft klachten ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen 4 reisorganisaties, waaronder D-reizen en Prijsvrij, die niet kunnen voorkomen dat prijzen sterk veranderen tijdens het boeken en niet waarschuwen voor variabele kosten. Corendon en Stip Reizen blijven verplichte servicekosten en toeristenbelasting verstoppen.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat vanaf 1 april weer controleren en handhaven als dat nodig is, bijvoorbeeld door boetes op te leggen. De Consumentenbond blijft aankaarten en bestrijden tot consumenten reizen echt kunnen boeken voor de aanbiedingsprijs.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739