vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Consumentenbond: Voordeelpas stedentrips soms geen koopje

Voordeelpas stedentrips soms geen koopje

Een buitenlandse stad bezoeken met een speciale voordeelpas lijkt aantrekkelijk maar consumenten doen er goed aan vooraf te kijken of zo’n pas het geld waard is.

Citycards

Dit hangt af van de gewenste invulling van de reis, maar ook van de prijs en het aanbod van de kaart. De onderlinge verschillen in prijs-kwaliteitverhouding tussen de citycards zijn aanzienlijk, concludeert de Consumentenbond na een kritische blik op 16 citycards voor diverse wereldsteden.

De prijs van de voordeelkaarten loopt uiteen van € 14 voor een 24-uurs Budapest Card tot € 135 voor The New York Pass die 72 uur geldig is. De Barcelona Card, de Lisboa Card, de Firenze Card en de cOPENhagen Card bieden consumenten een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bij deze kaarten is openbaar vervoer én entree tot een groot aantal musea inbegrepen plus nog wat extra voordelen. The Berlin-, Londen-, Paris- en New York Pass zijn het meest compleet, maar daar hangt dan ook een fors prijskaartje aan. Het volledige overzicht van de kosten en baten van de citycards staat in de Reisgids van september.

In-/exclusief openbaar vervoer

De Consumentenbond bekeek per kaart of het openbaar vervoer inbegrepen is en of de kaart korting geeft op hop-on-hop-off bussen, op boottochten, in winkels en in cafés/restaurants. Musea en attracties zijn vaak gratis te bezoeken met een citycard, maar bij de Roma Pass zijn alleen de eerste 2 musea gratis en in Wenen geeft de citycard alleen korting op de entree van musea en attracties. Met een aantal kaarten kunnen bezoekers bij topattracties direct naar binnen, waardoor ze lange wachtrijen omzeilen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739