vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Consumentenbond waarschuwt voor vakantiekortingskaart Zjubi en Hotelgoldcard

consumentenbond Consumenten die ongewenst de vakantiekortingskaart van Zjubi krijgen, hoeven deze niet te betalen. Eventuele -onrechtmatige – afschrijvingen kunnen zij storneren en aanmaningen hierover van incassobureaus kunnen zij negeren.

Dat adviseert de Consumentenbond aan consumenten die tegen hun wil de kaart van Zjubi, de opvolger van Hotelgoldcard en het Hotelgroup Passport, ontvingen.

Overtreding van de wet

Het is onduidelijk of Zjubi de bedrijven Hotelgoldcard en Hotelgroup Passport heeft overgenomen of dat het alleen een naamsverandering betreft. Hotelgroup, die de vakantiekortingskaart eerst verkocht, kreeg eind 2012 van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een flinke boete, aangezien zij bij de verkoop de wet overtraden. De overeenkomsten bleken niet rechtsgeldig, omdat consumenten de vereiste schriftelijke overeenkomst niet hadden getekend. Ook informeerde Hotelgoldcard zijn potentiële klanten niet over het automatisch verlengen van de kaart.

Incassobureau Buhrman

De Consumentenbond krijgt meldingen van consumenten die een kaart hebben ontvangen van Zjubi terwijl ze ook nog steeds worden belaagd door Burhmann. Dit incassobureau is door Hotelgroup Passport ingeschakeld en blijft onterecht aanmaningen versturen voor het nietige Hotelgroup Passport. De Consumentenbond heeft Buhrmann daarover aangesproken, maar dat mocht niet baten. De Consumentenbond adviseert om deze aanmaningen te blijven negeren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 19 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739