vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Crisis Euro-zone drukt prijzen vliegtickets en hotels

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Op basis van de wereldwijde economische onzekerheid stelt Advito zijn verwachtingen voor 2012 bij. Het belangrijkste gevolg is dat de basisprijzen voor vliegtuigtickets en hotels amper zullen stijgen.

Voor Europa, en meer specifiek de Euro-zone, worden de prijsstijgingen naar beneden bijgesteld. Dat meldt Advito, expert op het gebied van consultancy van zakenreizen, bij die door het IMF bevestigd wordt.

Vliegtickets: stijging maximaal drie procent

In september 2011 voorspelde Advito een wereldwijde stijging in de prijzen voor vliegtickets van 3 tot 5 procent. De organisatie verwacht nu dat de prijzen voor intercontinentale vluchten in business en economy class met maximaal 3 procent zullen stijgen, voor regionale vluchten stagneren de prijzen zelfs bijna.

Hotels: lichte stijging in Europa, hogere prijzen wereldwijd

De meeste hotels wereldwijd hebben hun prijzen de voorbije maanden verhoogd. In Europa kende die strategie weinig succes: de meeste travelmanagers hebben door stevige onderhandelingen goede prijzen bewerkstelligd. Daarnaast dwingt de economische situatie hotels ertoe hun prijzen te laten zakken. In Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en de Asia-Pacific regio liggen de kaarten anders. Daar stijgen de hotelprijzen in 2012 gemiddeld met 7 tot 10, of zelfs 15 procent.

Invloed Google

In 2012 maakte Google zijn langverwachte debuut in de reissector met Flight Search, een zoekmachine waarmee consumenten gemakkelijk vluchten en tarieven zouden kunnen vinden. Voorlopig wordt er gezocht op een beperkt aantal bestemmingen, bij een beperkt aantal luchtvaartmaatschappijen en is de tool enkel toegankelijk voor Amerikaanse gebruikers. Flight Search zal echter snel uitbreiden, niet alleen geografisch, maar ook aan de hand van gegevens van zoekmachines en global distribution systems. Daarnaast komt er ongetwijfeld ook een tool om hotels te boeken.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739