vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Crisis: reislust neemt af bij Nederlanders

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Slecht nieuws voor de reisbranche. Voor het eerst sinds de jaren tachtig daalt het aantal Nederlanders die op vakantie gaan. Dat verwacht onderzoeksbureau NBTC-NIPO. De daling zou komen door de verslechterde economische omstandigheden.

Vakantiebeurs 2012 geopend

Vandaag is het nieuwe vakantieseizoen gestart met de opening van de vakantiebeurs in de jaarbeurs te Utrecht. De aanhoudende stroom van negatieve berichten over koopkracht en economie, heeft nu ook gevolgen voor het vakantiegedrag. Nederlanders gaan volgens de onderzoekers dit jaar voor het eerst minder vaak, minder ver, minder luxe en korter op vakantie.

Vakantie blijft belangrijk voor Nederlanders

Crisis of geen crisis, vakantie is en blijft belangrijk voor de Nederlander. Ruim driekwart geeft aan op vakantie te willen gaan Het aantal keren dat Nederlanders op vakantie willen, lijkt echter iets af te nemen. Als er al bezuinigd moet worden op vakanties, dan gaat de Nederlander iets korter, minder ver of minder luxe op vakantie.

Verre reizen uit de gratie

Het onderzoeksbureau verwacht verder dat het aantal vakanties naar het buitenland licht zal dalen. Vooral verre reizen zullen, mede door stijgende kosten, minder in trek zijn. Dichterbij gelegen bestemmingen zullen het waarschijnlijk beter doen. Voor vakanties in eigen land wordt een stabilisatie verwacht, waarbij het aantal lange (zomer)vakanties wellicht iets zal groeien. Daar tegenover staat echter een daling van het aantal korte, veelal extra vakanties. Voor zowel binnenlandse als buitenlandse vakanties geldt dat de bestedingen licht zullen dalen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739