vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meer doden door vliegtuigongevallen in 2010

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Dit jaar zijn er wereldwijd 816 mensen om het leven gekomen door vliegtuigongevallen met commerciële luchtvaartmaatschappijen. Dit is een flinke stijging ten opzichte van 2009, toen het aantal doden 719 bedroeg. Gemiddeld komen er ieder jaar 830 mensen om door een vliegtuigcrash. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers die het NLR-Air Transport Safety Institute  dinsdag publiceerde.

De organisatie die zich inzet voor veiligheid in de lucht laat weten dat 2010, “een gemiddeld jaar was” betreffende vliegveiligheid. Over de hele wereld zijn er 152 ongevallen met commerciële vluchten gemeld, waarvan 26 met fatale gevolgen voor de inzittenden. De laatste tien jaar vonden jaarlijks gemiddeld 135 ongevallen plaats waarvan 28 met dodelijke afloop. Van de 26 fatale ongevallen in 2010 vond er slechts één in Europa plaats.

De kans op een dodelijk ongeval in 2010 was vergelijkbaar met het gemiddelde van de laatste drie jaar. Per 1,5 miljoen vluchten vindt er gemiddeld één fataal ongeluk plaats.
De grootste vliegtuigramp dit jaar, betrof een vliegtuig van Air India Express dat van de baan schoot tijdens de landing op de luchthaven van Mangalore-Bajpe in India. Hierdoor lieten 158 mensen het leven.

Een ander ernstige crash was met een Airbus A330-200 van Afriqiyah Airways waarbij 103 mensen omkwamen. Dit waren voornamelijk Nederlanders. Het vliegtuig stortte neer tijdens de landing op de luchthaven van Tripoli. De uitkomst van het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval wordt pas in de loop van 2011 verwacht.

NLR-ATSI liet weten dat vogelaanvaringen een probleem blijven voor de vliegveiligheid. Naar schatting zijn er wereldwijd meer dan 20.000 vogelaanvaringen geweest in 2010. Een klein aantal daarvan heeft tot serieuze problemen geleid. In Nederland kwam het voorval met een Boeing 737 van Royal Air Maroc, die na de start op Schiphol een aantal ganzen raakte, uitgebreid in de media.

Bron: Luchtvaartnieuws

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739