vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Drie Nederlanders vakantiegangers dood bij busongeluk Portugal

portugal Drie Nederlandse toeristen zijn vannacht omgekomen tijdens een ernstig busongeluk in het zuiden van Portugal. Zeker 26 mensen raakten gewond waarvan drie ernstig. 

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 00.20 uur Nederlandse tijd op de snelweg A22, dicht bij de stad Albufeira in de Algarve. Waarschijnlijk raakte de buschauffeur onwel en de bus van de weg en gleed bij een talud naar beneden.

De bus vervoerde 34 Nederlandse toeristen die een reis hadden geboekt bij reisorganisaties Arke en Holland International. De Nederlanders waren eerder op de avond aangekomen op het vliegveld van Faro. De bus bracht de toeristen van het vliegveld naar hun hotels.

Na het ongeluk sloegen de hulpdiensten groot alarm. Meer dan honderd hulpverleners zijn naar de plaats van het ongeluk gestuurd. Naast de bus is een noodhospitaal ingericht. Twee helikopters zijn ingezet om mee te helpen met het vervoeren van de gewonden. Zij zijn naar ziekenhuizen in Faro en Portimão gebracht.

De Nederlandse alarmcentrale SOS International coördineert de hulpverlening en stuurt een team naar Portugal.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739