vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Duidelijke polisvoorwaarden bij o.a. reisverzekeringen door iconen

Verbond-van-Verzekeraars Onduidelijkheid door kleine lettertje in de polisvoorwaarden is al langer een doorn in het oog bij consumenten. Daar gaat per 1 januari wat aan veranderen. Met standaard iconen moet direct duidelijk worden wat wel en niet is gedekt. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars.

De nieuwe regels gaan eerst gelden voor de vijftien meest gangbare verzekeringen zoals auto- , reis en woonhuisverzekeringen. Er komen volgens het Verbond van Verzekeraars verzekeringskaarten die een stuk overzichtelijker zijn. Er is een jaar gewerkt aan deze digitale kaarten die polissen ook beter vergelijkbaar moeten maken. In de loop van volgend jaar worden er ook voor minder gangbare verzekeringen kaarten met iconen gemaakt.

De Consumentenbond is blij met de nieuwe aanpak en denkt daarmee dat er minder klachten zullen zijn over de beruchte kleine lettertjes.

Volgens de verzekeraars vinden te veel consumenten het moeilijk om polisvoorwaarden goed te begrijpen. Bijna de helft vindt het lastig om polissen te vergelijken en een kwart kan niet zien wat wel of niet gedekt wordt. Dit blijkt uit een enquête van GfK in opdracht van het Verbond van Verzekeraars onder 1.063 personen.

Ruim 91% van de ondervraagden zegt dat duidelijk moet zijn wat wel of niet gedekt wordt door een verzekering, 89% wil snel kunnen vinden zien wat onder de dekking valt en 85 procent vraagt om begrijpelijk taalgebruik.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739