vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Duizenden jongeren mogen van de EU gratis met de trein door Europa reizen

Jongeren gratis met de trein door Europa

Jongeren gratis met de trein door Europa

De Europese Commissie is gisteren project gestart om Europa meer te promoten bij jongeren. Daarvoor kunnen deze zomer 20.000 tot 30.000 Europese tieners van 18 jaar, een gratis InterRail-treinticket van de EU krijgen. Ze mogen dan vier weken gratis reizen door vier EU-landen.

Het idee komt van een Duitse Europarlementariër. Het project DiscoverEU kost 12 miljoen euro en wordt betaalt door de Europese belastingbetaler. De ambitie is om het budget tot 100 miljoen euro per jaar te verhogen zodat zo’n 200.000 Europese tieners er gebruik van maken.

Wie dit jaar voor 1 juli de achtienjarige leeftijd bereikt, kan in aanmerking komen voor het Interrail-ticket. De tiener moet zich dan aanmelden op www.youdiscover.eu. Een jury verstrekt in de eerste ronde 15.000 treintickets. Na de zomer komt er een nieuwe ronde.

Jongeren die op een eiland zoals Cyprus wonen, krijgen ook een gratis bootticket.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739