vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

EU landen gaan gegevens vliegtuigpassagiers uitwisselen

De lidstaten van de Europese Unie gaan onderling gegevens over vliegtuigpassagiers uitwisselen en opslaan. Het Europees Parlement heeft met de nieuwe wet ingestemd. 

Het Passagiersnamen Register (PNR) is  wordt ingevoerd in het kader van terrorismebestrijding. Het nieuwe systeem maakt het voor lidstaten mogelijk om persoonsgegevens, creditcardinformatie en maaltijdgegevens op te vragen.

Luchtvaartmaatschappijen worden verplicht om gegevens van passagiers te verstrekken aan de nationale autoriteiten. De gegevens zullen een half jaar op naam beschikbaar zijn. Daarna worden ze nog eens 4,5 jaar anoniem opgeslagen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739