vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eurocross: Toename rabiës meldingen en autopech onder Nederlandse vakantiegangers

Toename rabiës meldingen en autopech onder Nederlandse vakantiegangers
Toename rabiës meldingen en autopech onder Nederlandse vakantiegangers

Eurocross heeft na het hoogseizoen een overzicht gemaakt van het aantal hulpvragen dat Nederlandse reizigers hebben gedaan. De alarmcentrale registreerde dit seizoen meer dan 59.000 telefoontjes, wat een stijging is vergeleken met de 56.000 gesprekken in de zomer van 2022.

Een opvallende trend dit jaar was het grotere aantal meldingen over mogelijke rabiës besmettingen. Ook was er een aanzienlijke toename in hulpvragen over autopech, vooral door de extreme weersomstandigheden in Europa. En er blijken ook nog steeds mensen zonder reisverzekering op vakantie te gaan, die daardoor soms tienduizenden euro’s kwijt zijn.

Medische hulpvragen

Uit de gegevens bleek dat van de 29.000 telefoontjes over medische en reisgerelateerde zaken, de meeste hulpvragen afkomstig waren uit Spanje, gevolgd door Frankrijk en Turkije. Deze zomer waren er 175 meldingen over mogelijke rabiësbesmettingen, een stijging van 34% ten opzichte van de 130 meldingen in 2022. Het grootste deel van deze meldingen kwam uit Indonesië, met Griekenland en Turkije op de tweede en derde plaats.

Autopech

Wat autopech betreft, heeft Eurocross in het hoogseizoen ruim 30.000 telefoontjes ontvangen, waarvan meer dan 6.000 meldingen gingen over pechgevallen. Dit is bijna 25% meer dan vorig jaar. Het grootste deel van deze meldingen kwam uit Italië, Frankrijk en Duitsland. De hagelbuien in Italië hebben bijvoorbeeld geleid tot meer dan 500 meldingen van beschadigde voertuigen van vakantiegangers.

Onverzekerd

Het blijkt ook dat sommige reizigers nog steeds niet voldoende verzekerd op vakantie gaan. Eurocross spreekt wekelijks mensen die te maken krijgen met hoge kosten door onvoldoende verzekering, soms oplopend tot tienduizenden euro’s. Volgens de alarmcentrale komt door onwetendheid en niet door een poging om geld te besparen. Eurocross raadt iedereen aan om altijd je reisverzekering te controleren of je voldoende verzekerd bent voordat je op reis gaat.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739