vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ben ik verzekerd tegen medische kosten tijdens buitenlandse vakanties?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Europadekking al vanaf €1,40 per dag, inclusief dekking reisbagage tot €4.000,-

Hoe ben ik voor ziektekosten verzekerd, zoals een ziekenhuisopname, als ik op vakantie ben in het buitenland? Dat is een belangrijke vraag voor reizigers.

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland, blijf je in principe verzekerd voor zorg. Het maakt wel verschil of het gaat om een Europees land of landen buiten Europa. Ook welke medische zorg je kunt krijgen, hangt af van het land waar je op vakantie bent. In Europa zijn er verschillen per land, de uiteindelijke vergoeding van jouw ziektekosten hangt daarvan af. Soms dekt jouw Nederlandse zorgverzekering bepaalde kosten niet of niet helemaal. Juist daarom is verstandig om een aanvullende reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Ben ik verzekerd tegen medische kosten tijdens buitenlandse vakanties
Ben ik verzekerd tegen medische kosten tijdens buitenlandse vakanties

Ziektekosten in het buitenland

Nederland heeft met een aantal landen de afspraak dat zij elkaars verzekerden helpen als die dringende zorg nodig hebben. Met deze landen heeft Nederland een verdrag. In deze verdragslanden heb je recht op medische zorg uit het basispakket van dat land. De kosten worden achteraf met jouw Nederlandse zorgverzekeraar verrekend.

Verdragslanden

Nederland heeft met de andere EU-landen, EER-landen en een aantal verdragslanden buiten de EU afspraken gemaakt. De medische kosten in de verdragslanden worden geheel of gedeeltelijk vergoed door jouw zorgverzekeraar in Nederland. Hieronder zie je om welke landen het gaat:

EU-landen
België, Bulgarije, Cyprus (alleen het Griekse deel, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (inclusief Guadeloupe, Frans Guyana, Martinique, St. Martin en La Réunion), Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren),Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief Ceuta, Melilla en de Canarische eilanden), Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (inclusief Gibraltar) en Zweden.

EER-landen
Deze landen horen niet tot de EU, maar daar gelden wél de EU-regels: Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en hetzelfde geldt voor Zwitserland.

Verdragslanden buiten de EU/EER
Australië (alleen bij verblijf korter dan één jaar), Bosnië-Herzegovina, Kaap-Verdië, Macedonië, Marokko, Montenegro, Servië, Tunesië en Turkije.

Europese ziekteverzekeringskaart EHIC

Ga je naar het buitenland. Neem dan altijd de Europese ziektekostenkaart EHIC mee. Met deze kaart krijg je gemakkelijker toegang tot medische voorzieningen in het buitenland. En je krijgt de kosten sneller vergoed.

Let op! Er zijn uitzonderingen

De vergoeding bij zorgkosten in een verdragsland mogen echter niet hoger zijn dan de kosten zoals die voor een behandeling in Nederland gelden. Stel je gaat naar een ziekenhuis in Zwitserland voor een behandeling. De kosten daarvan zijn € 800,- Wanneer een zelfde behandeling in Nederland slechts € 500,- kost, dan moet je alsnog € 300,- bijbetalen. Dat komt omdat de buitenlandse zorgkosten tot maximaal het Nederlandse tarief verzekerd zijn. Dit kan voor onaangename verrassingen zorgen omdat de medische kosten in een aantal verdragslanden hoger zijn dan in Nederland.

Een ander voorbeeld. In Griekenland worden toeristen vrijwel altijd naar een privéziekenhuis gebracht omdat de zorg in staatsziekenhuizen onder de maat is. De kosten voor een privéziekenhuis in het buitenland worden niet vergoedt vanuit de basiszorgverzekering in Nederland. In dat geval kan je met een gepeperde ziekenhuisrekening te maken krijgen die je zelf moet betalen.

Er zijn ook bepaalde kosten die nooit door de Nederlandse basisverzekering vergoed worden omdat deze niet onder de dekking vallen zoals repatriëring (het terughalen naar Nederland i.v.m. medische noodzaak) of reddings- en opsporingskosten. Juist daarom is het belangrijk om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten, wanneer je op reis gaat. Zowel binnen als buiten Europa. En dit geldt natuurlijk ook voor landen waar Nederland geen verdrag mee heeft.

Sluit hier een reisverzekering af met dekking voor medische kosten

Medische hulp in het buitenland is vaak duur. Om er zeker van te zijn dat je geen forse rekening krijgt – aangezien de basisverzekering slechts tot het Nederlandse tarief vergoedt – kan je hier voor slechts enkele euro’s een reisverzekering afsluiten die medische kosten altijd volledig vergoedt. Zelfs je eigen risico bij je zorgverzekeraar. Bovendien worden daarmee de kosten voor terugkeer naar Nederland ook betaalt (repatriëring) en alle andere SOS kosten.

Ga je op vakantie naar het buitenland, sluit dan hier een reisverzekering af met dekking voor medische kosten. De extra premie voor de dekking medische kosten is relatief laag. Je ontvangt de polis direct per e-mail, maak hier je keuze:

De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739