vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eurocross ontvangt telefoontjes van gestrande toeristen in Egypte

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Sinds vrijdagmiddag heeft de Alarmcentrale Eurocross ongeveer 25 telefoontjes binnen gekregen van gestrande Nederlanders in Egypte. Er zijn tot nu toe geen meldingen van Nederlanders die in Egypte in medische nood verkeren. De organisatie staat in contact met Buitenlandse Zaken.

Via de drie grootste reisorganisaties zijn ruim 3.000 Nederlanders in Egypte op vakantie. Ze verblijven vooral in de kustplaatsen Hurghada, Marsa Alam en Sharm el-Sheikh. Transavia zet extra vluchten in om de Nederlandse vakantiegangers te repatriëren. Nederlandse reisorganisaties hebben tot nu toe zo’n 2.700 toeristen uit Egypte teruggehaald. Verwacht wordt dat alle 4.200 toeristen vanavond terug zijn.

Op de vliegvelden in de badplaatsen van Egypte zijn nauwelijks problemen. Dat is wel het geval in Cairo,waar het op de luchthaven een chaos is. Nederlanders die op eigen gelegenheid in Egypte zijn kunnen ook mee met chartervluchten, maar moeten achter in de rij aansluiten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739