vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eurocross: Bereid je voor en voorkom ellende op vakantie!

eurocross-logo Vandaag starten de eerste schoolvakanties in Nederland. Veel Nederlanders trekken er in de zomer op uit. Meestal verloopt dit probleemloos. Maar jarenlange ervaring leert Eurocross dat er helaas ook veel mis kan gaan. Van kleine problemen tot gebeurtenissen met grote impact.

Wat kan mij nou gebeuren?

Eurocross ziet iedere zomer veel meldingen van maagdarmklachten en infecties zoals oorontstekingen. Daarnaast ook van letsel en breuken door ongevallen. Steeds meer Nederlanders nemen de fiets mee naar het buitenland met als gevolg een stijging in het aantal fietsongevallen. Nicole Bootsma, arts bij Eurocross: ”Je goed verdiepen in het vakantieland is erg belangrijk. Fietspaden ontbreken, er is een slecht wegdek en de omgeving is bergachtig. Bovendien ben je op vakantie vaak avontuurlijker ingesteld dan thuis en neem je meer risico. De meeste fietsongelukken gebeuren bij de afdaling met als gevolg letsel aan bijvoorbeeld het hoofd, de schouder of de arm.”

Veilig weer naar huis

Wanneer je onverwachts in aanraking komt met buitenlandse artsen en ziekenhuizen, dan bel je met de alarmcentrale van je verzekering. Dit kan Eurocross zijn. Zij helpen je verder met bijvoorbeeld medisch advies, het regelen van de kosten van een eventuele ziekenhuisopname en een veilige terugreis wanneer je niet op eigen gelegenheid naar huis kan reizen. Dat laatste kan op verschillende manieren, afhankelijk van de omstandigheden en het advies van de medisch specialist. Onderstaande animatievideo laat zien hoe dit werkt.

Per jaar coördineert Eurocross 2.500 repatriëringen. 1.750 Patiënten kunnen met een gewone lijnvlucht mee, al dan niet met medische aanpassingen. 450 Keer wordt een ambulance ingezet. Ook mogelijk is om met een air-ambulance terug te vliegen. Dit vliegtuig heeft de voorzieningen van een ambulance. Eurocross vervoert hiermee 300 patiënten per jaar. Een enkele keer is het nodig een speciaal Intensive Care compartiment in te bouwen op een vlucht om iemand veilig naar Nederland te repatriëren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739