vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Europeesche verstrekt geen plastic verzekeringspas meer voor reis- en annuleringsverzekeringen

Europeesche verstrekt geen plastic verzekeringspas meer voor reis- en annuleringsverzekeringen Europeesche Verzekeringen laat weten geen verzekeringspas meer  te verstrekken aan haar verzekerden. Voorheen kregen verzekerden de pas bij reis- en annuleringsverzekeringen. De verzekeraar biedt de ‘Hulp op Zak’ als alternatief.

Vanaf 4 december is de verzekeraar daarmee gestopt om zo een kleine besparing te leveren aan het terugdringen van plastic in het milieu. Ook blijkt het dat de pasjes steeds minder werden gebruikt, omdat de klanten liever niet nóg een pasje in hun portemonnee stoppen.

In plaats daarvan kunnen verzekerden het nummer van de Europeesche in hun telefoon zetten of de Hulp op Zak-app gebruiken. Daarin staan de alarmcentrales van álle Nederlandse verzekeringen.

Hulp op Zak app

Met de app Hulp op Zak van de Europeesche kan tijdens je reis snel de juiste hulp krijgen. De functies van de app zijn helemaal afgestemd op reizigers en natuurlijk op verzekerden van de Europeesche. In de app vind je de telefoonnummers van de alarmcentrales van alle Nederlandse verzekeringen. Als je een verzekering van de Europeesche hebt, kun je bovendien je verzekeringsgegevens vooraf invoeren. Je kan dan via de app direct online communiceren met de alarmcentrale en bijvoorbeeld foto’s en notities doorsturen van de schade en/of situatie. Hiermee kan de Europeesche je extra snel helpen.

In de app kun je scans van belangrijke documenten opslaan, zoals je tickets, verzekeringspapieren en paspoort. Je hebt dan altijd een kopie van die gegevens bij de hand.

Handig: deel je locatie

Met de functie ‘locatie delen’ helpt de app je in lastige situaties. Je kunt jouw exacte coördinaten via de app sturen. Prettig voor als je bijvoorbeeld verdwaald bent. Of wanneer je de thuisblijvers jouw locatie wilt laten weten. Natuurlijk kun je de functie ook gebruiken om je medereiziger te laten weten waar je bent. Deze functie werkt zonder dataverbinding. De app stuurt je coördinaten per sms naar de thuisblijver of medereiziger. Die ziet in Google Maps jouw exacte locatie. Je kunt je sms aanvullen met een bericht, zoals ‘Ik heb hulp nodig’ of ‘Ontmoet me hier’. Handig als je samen reist en elkaar kwijt bent. Nog handiger als je alleen reist en hulp nodig hebt.

Bestemmingsinformatie en reisadviezen

Hulp op Zak geeft je tot slot belangrijke informatie over je bestemming. Denk aan benodigde vaccinaties, de contactgegevens van ambassades en consulaten, maar ook aan real-time reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse zaken.

De app is gratis en zowel voor Android als iOS beschikbaar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739