vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Europeesche Verzekeringen: Vragen over de onlusten in Israël

europeesche Op dit moment is het erg onrustig in Israël. Wij kunnen ons voorstellen dat u hier vragen over heeft. Op deze pagina vindt u een overzicht van vragen en antwoorden over de onlusten in Israël en de reis- en annuleringsverzekeringen van de Europeesche

Annuleringsverzekering

Ik heb een vakantie geboekt naar Israël maar vanwege de onrustige situatie wil ik mijn vakantie annuleren. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Deze kosten kunnen niet worden geclaimd op de ‘gewone’ annuleringsverzekering. Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u wel een beroep doen op uw annuleringsverzekering. Deze verzekering biedt een vergoeding van 75% van de annuleringskosten, tot maximaal het verzekerde bedrag dat op uw polisblad staat. 

Ik heb een vlucht geboekt naar Israël. Vanwege de onrustige situatie gaat mijn vlucht niet door. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?
Wanneer uw vlucht is geannuleerd heeft u recht op 100% vergoeding van de luchtvaartmaatschappij. Voor meer informatie adviseren wij u hierover contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waar u uw vlucht bij heeft geboekt.

Ik ben op reis, maar kan vanwege de onlusten in Israël niets ondernemen. Kan ik nu een deel van mijn reissom terugkrijgen?
Nee, dat kan niet. De annuleringsverzekering biedt geen dekking voor het gebrek aan plezier of activiteiten door onlusten.

Samengestelde Reis

Ik heb de dekking Samengestelde Reis en vertrek met het vliegtuig naar mijn reisbestemming. Door de onlusten gaat mijn geplande vlucht niet door. Kan ik hier nu aanspraak op doen?
Ja, dat kan. De dekking Samengestelde Reis vergoedt  niet de kosten van de geannuleerde vlucht, maar wel de annuleringskosten van de overige onderdelen van de reis (zoals de accommodaties). Dit geldt in de gevallen dat de vervoerder, verhuurder en/of reisorganisatie de kosten voor annulering niet vergoeden en niet voor vervanging kunnen zorgen. 

Reisverzekering

Ik moe(s)t door de situatie in Israël eerder terugkeren. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Nee, dat kan niet. Kosten voor eerdere terugkeer naar Nederland om redenen die te maken hebben met molest, zoals rellen en binnenlandse onlusten, worden niet vergoed door de reisverzekering.

Ik heb door de situatie in Israël extra kosten moeten maken. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Nee, u krijgt alleen extra verblijfkosten vergoed, als u later naar huis terugkeert dan gepland door:

  • Lawines, abnormale sneeuwval, bergstortingen, mist of ander natuurgeweld;
  • Werkstakingen.

Vanwege de onrustige situatie in Israël moet ik langer in dat land blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, uw reisverzekering blijft geldig tot u weer terug bent in Nederland. 

Ik heb telefoonkosten moeten maken door de onlusten in Israël. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?
Telefoonkosten die u maakt in contact met de Europeesche Hulplijn vergoeden wij altijd. Of u een vergoeding krijgt voor overige telefoonkosten hangt af van de dekkingen die u heeft gekozen.

Neem voordat u extra kosten maakt eerst contact op met de Europeesche Hulplijn, (tel) +31 20 65 15 777. Dan weet u gelijk of u de extra kosten krijgt vergoed.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739