vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

FBI waarschuwt wifi gebruikers in hotels

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen De FBI waarschuwt reizigers in hotels voor een recent ontdekte aanval, waarbij laptops via software updates worden besmet.

De aanval vindt plaats via de internetverbindingen van niet nader genoemde hotels. Tijdens het instellen van de internetverbinding op de hotelkamer, verschijnt er op de laptop van het doelwit een venster dat er een update voor een geïnstalleerd programma beschikbaar is. Als de reiziger de update opent, wordt er malware geïnstalleerd.

Pop-up

Volgens de FBI toont het pop-up venster een routine update voor een legitiem softwareproduct waarvoor regelmatig updates verschijnen. De opsporingsdienst waarschuwt zowel zakenreizigers, ambtenaren als academici om extra voorzichtig te zijn bij het updaten van software via de internetverbinding van het hotel. Het is beter om de laptop voor de reis van de laatste updates te voorzien, aldus de FBI.

Indien er in het buitenland toch updates moeten worden gedownload, wordt geadviseerd om dit direct van de website van de leverancier te doen. In welke landen de aanvallen plaatsvonden en als wat voor software updates de malware zich voordoet is niet bekendgemaakt.

Critici

Een aantal veiligheidsexperts noemen de waarschuwing een ‘storm in een glas water’. Zij stellen dat de FBI geen enkel bewijs heeft gegeven om aan te nemen dat hotels gevaarlijker dan andere hotspots zijn. Er zijn gevallen bekend waarbij hotels het netwerk van bezoekers onderschepten en aanpasten om advertenties te tonen. Sommige advertentienetwerken zijn slecht in het weren van kwaadaardige aanvallen, waardoor gebruikers van hotel-netwerken in theorie een iets verhoogde kans op een infectie lopen.

Bron: Security.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739