vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Forse verhoging prijs van visum voor Egypte

Egypte wil per 1 juli 2017 de kosten van een toeristenvisum flink verhogen, de prijs gaat van van 25 naar 60 dollar. Dit is opmerkelijke omdat het toerisme in het land net enigszins herstellende is. 

Er geldt voor Egypte ook een verzwaard reisadvies: in het hele land geldt nog een verhoogde kans op politieke onrust en gewelddadige acties. En een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Ook op buitenlanders en buitenlandse doelen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Egypte wilde in eerste instantie al per 1 maart de prijs voor een visum verhogen, dit plan werd uitgesteld naar juli dit jaar.

De Egyptische reisbranche is ongelukkig met het besluit. Zij verzochten de regering om dit jaar van de prijsverhoging af te zien. Ook buitenlandse touroperators vonden het niet het juiste moment om de visumkosten meer dan te verdubbelen, het zou het herstel van het vertrouwen van toeristen kunnen verstoren.

Een woordvoerder van het ministerie van Toerisme laat weten dat de prijsverhoging mede is bedoeld om het prijsverschil van een visum dat vooraf is gekocht en van een visum dat bij aankomst op de luchthaven kan worden gekocht, kleiner te maken.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739