vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Gevaarlijke resistente “superbacterie” in Brazilië aangetroffen

In de zee bij Rio de Janeiro is een antibiotica resistente bacterie aangetroffen die zeer gevaarlijk kan zijn voor mensen. 

De zogenaamde “superbacterie” is waargenomen voor de kust van Rio de Janeiro. Al sinds 2014 is het bekend dat de bacterie aanwezig is in het water van Guanabara Bay. Tijdens de Olympische Spelen in augustus van dit jaar zullen daar zeil- en windsurfwedstrijden worden gehouden.

Uit een recente studie blijkt bovendien dat ook voor het wereldberoemde strand van Copacabana, dergelijke bacteriën leven. Bovendien wordt de bacterie in steeds meer waterstalen aangetroffen.

Uit een andere studie blijkt dat de verspreiding van de bacterie onder meer gebeurt via het afvalwater van de ziekenhuizen en de huishoudens, dat in de rivieren wordt gedumpt.

De bacterie kan gevaarlijk zijn voor de Olympische sporters, toeschouwers en toeristen. Vooral mensen met een verminderde weerstand moeten voorzichtig zijn.

Bron: Reuters

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739