vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Gratis reisverzekering voor toeristen die Panama bezoeken

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

Het toeristenbureau van Panama komt met een opmerkelijke actie. Alle buitenlandse toeristen die het land bezoeken, ontvangen een gratis reisverzekering.

De reisverzekering is dertig dagen geldig en dekt vrijwel alle medische kosten maar vergoed ook verloren of gestolen paspoorten.

Over Panamá

Panamá is een enigszins onbekende reisbestemming. Men kent eigenlijk alleen het Pamana-kanaal dat de Grote en de Atlantische oceaan met elkaar verbindt. Maar Panamá is meer dan het kanaal alleen. Het land is bijna twee keer zo groot als Nederland, er wonen slechts circa 3.5 miljoen mensen, het heeft meer dan 3000 kilometer kustlijn en meer dan 1500 bounty eilandjes.

Het klimaat is er tropisch en het heeft een zeer gevarieerde flora en fauna. Van glooiende heuvels met koffieplantages aan de kusten tot ruige berglandschappen met vulkanen in het binnenland. UNESCO heeft verschillende monumenten op de werelderfgoed lijst geplaatst. Zo staan de vestingwerken van Portobelo San Lorenzo aan de Caribische zijde van Panamá en het historische district in Panamá-city op de UNESCO lijst.

Hoe krijg je de reisverzekering?

Aanspraak maken op de reisverzekering werkt vrij simpel, toeristen die op Tocumen International Airport in Panamá-City aankomen krijgen bij de douane een brochure met de benodigde informatie en voorwaarden en een pasje. Als je medische hulp nodig hebt laat je bij de betreffende zorginstelling het pasje zien samen met je paspoort. Dat is alles!

Ruime dekking

De reisverzekering dekt repatriëringskosten, ook bij overlijden door een ongeluk (tot 20.000 dollar) en opname in ziekenhuizen. Medische onkosten na een ongeval of door het oplopen van ziektes tijdens de reis (tot 7.000 dollar) worden tevens vergoed. Tot 2.000 dollar aan tandheelkundige zorg wordt vergoed in noodgevallen. Je kunt aanspraak maken op administratieve en juridische hulp bij ongevallen en verloren of gestolen documenten (zoals paspoorten) worden vergoed. De reisverzekering dekt echter geen ongevallen veroorzaakt door nalatigheid, alcohol- en drugsgebruik en extreme sporten.

De verzekeringsmaatschappij Assicurazioni Generali verstrekt de reisverzekeringspolissen. Tot eind 2012 hebben zij een contract met Panamá.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739