vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Hongarije en Tsjechië goedkoopste vakantiebestemming voor Nederlanders

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers

Wil je goedkoop op vakantie in Europa, dan is Hongarije of Tsjechië de beste bestemming.

Dat blijkt uit onderzoek van ING naar het prijsniveau van hotels en restaurants in twintig Europese landen, dat dinsdag werd gepubliceerd.

Volgens ING is de Nederlandse toerist het goedkoopst uit in Hongarije. Hotels en restaurants zijn daar de helft goedkoper dan in Nederland. De sterke devaluatie van de Hongaarse munt de afgelopen maanden speelt daarbij een belangrijke rol. De koers van de forint is sinds juli vorig jaar met ruim twaalf procent gedaald ten opzichte van de euro.

Duurste vakantiebestemmingen: Scandinavië, Ierland en België

De Scandinavische landen, maar ook Ierland en België, kunnen beter worden gemeden.

Noorwegen is de duurste bestemming. Het prijsniveau ligt er 75 procent hoger dan in Nederland, mede doordat de Noorse kroon de laatste maanden juist duurder is geworden ten opzichte van de euro.

Ook België blijkt relatief duur met prijzen die gemiddeld zeven procent hoger liggen dan in Nederland.

Goedkoop naar de zon? Ga naar Portugal

Van de zonbestemmingen in het Middellandse Zeegebied is Portugal het goedkoopst. De prijzen in dat land liggen bijna een kwart lager. In Spanje liggen de prijzen elf procent lager dan in Nederland.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739