vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

IATA komt met standaard voor handbagage

Neem jij ook handbagage mee op je vlucht? Het worstelen met een tas of koffer die niet in het bagagevak van het vliegtuig past is, als het aan de IATA, ligt verleden tijd. De brancheorganisatie voor de luchtvaart komt met een standaard en certificering van koffers die voldoen aan de eisen van luchtvaartmaatschappijen voor cabinebagage. Alle bij IATA aangesloten maatschappijen zullen de standaardkoffer accepteren.

IATA is voor de ideale afmetingen van een koffer niet eerst in contact getreden met luchtvaartmaatschappijen, maar met de vliegtuigbouwers Airbus en Boeing. De nieuwe standaard, die het meest geschikt is voor de bekende bagagebakken in vliegtuigen, bedraagt 55 centimeter lengte, 35 centimeter hoogte en 20 centimeter breedte. Met dit formaat garandeert IATA dat de koffer altijd past. Wel zegt IATA dat deze standaard is gebaseerd op vliegtuigen met minimaal 120 stoelen.

IATA heeft een label en logo ontwikkeld, waarop “IATA Cabin OK” staat. Vliegmaatschappijen kunnen aan de hand van het logo zien dat de koffer voldoet aan de afgesproken voorwaarden. IATA verwacht dat later dit jaar de eerste bagagestukken met erkend logo in de winkels zullen liggen. Fabrikanten zullen nu massaal koffertjes gaan produceren met deze afmeting, zo is de verwachting.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739