vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Indonesië wil toeristenvisum gratis verstrekken

INDONESIA Om het toerisme te stimuleren wil Indonesië toeristen uit Nederland, gratis een toeristenvisum verstrekken. Dit zogenaamde ‘Visa on Arrival‘ krijgt een toerist bij binnenkomst.

Bij aankomst in het land krijg je tegen betaling, omgerekend zo’n 30 euro, een toeristenvisum. Dat leidde vaak tot lange wachttijden bij immigratie. Met dit visum mag men maximaal 30 dagen op Indonesische grondgebied verblijven.

Om het toerisme te stimuleren wil het land nu gratis een toeristenvisum verstrekken. Jaarlijks komen er zo’n 9,5 miljoen toeristen naar Indonesië en dat aantal moet groeien naar 11 miljoen toeristen.

Reisdocumenten

Je paspoort moet nog altijd wel meer dan zes maanden geldig zijn na aankomst in Indonesië (let wel: dit kan veranderen, dus ALTIJD ZELF informeren naar de meest recente informatie omtrent de benodigde reisdocumenten voor Indonesië).

Naast Nederland werd de regeling ook voor 29 andere landen versoepeld. Ook voor België gelden nu dezelfde reisvoorwaarden voor Indonesië. Wil je langer dan 30 dagen blijven, neem contact op met de ambassade van Indonesië. Vergeet ook niet om een reisverzekering af te sluiten met werelddekking: Reisverzekering met werelddekking »

Over Indonesië

Indonesië is de grootste archipel ter wereld en gezegend met zeer uiteenlopende culturen en een groot aantal toeristische attracties. Het merendeel van de bevolking bewoont de vijf grootste eilanden: Sumatra, Java, Kalimantan, Sulawesi en Papua. Het bewonen van deze verschillende eilanden draagt bij aan hun diverse culturen, die tevens beïnvloed zijn door vreemde culturen, zoals de Indische, de Arabische, de Chinese, de Europese, en de Maleisische culturen. Dit wordt onder meer weerspiegeld in de wayang kulit (leren poppen) schaduwspel op Java en de Balinese traditionele dansen, die rijkelijk beïnvloed zijn door de Hindoeïstische cultuur en mythen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739