vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Italiaanse hotels komen met regenverzekering

Regen kan een vakantie danig verpestten. Een verzekering tegen slecht weer aangeboden door Italiaanse hotels biedt mogelijk soelaas.

Niet alleen in Nederland, ook in Midden- en Noord-Italië is het de laatste weken slecht weer geweest. Het heeft hoteleigenaren op creatieve ideeën gebracht, enkele hotels in de buurt van Venetië bieden nu een regenverzekering aan.

Het komt er op neer dat als je 1 euro toeslag op de kamerprijs betaalt, je gratis kan overnachten, als er meer dan 3 millimeter regen is gevallen, zo schreef de krant La Stampa donderdag. Enkele hotels in Lignano Sabbiadoro in de buurt van Udine geven bij slecht weer in september de helft van de kamerprijs retour, mits voor ten minste drie nachten een kamer is gereserveerd. Andere hotels in Italië bieden kortingen van 10 tot 20 procent bij elke dag dat het slecht weer is.

De eigenaar van een hotel in de regio Toscane, die 10 procent korting biedt, zegt dat het aanbod vooral Italianen moet prikkelen. ”De Italianen komen om op het strand te zitten. De buitenlanders trekken zich minder van slecht weer aan. Zij verliezen de moed niet, huren een auto en profiteren ervan om een kunststad of museum te bezoeken.”

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739