vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Italië, de vakantiebestemming met het lekkerste eten

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag

Of het nu een heerlijke pizza, een verse pasta of een overheerlijke lasagne is, je smaakpapillen worden het meest verwend in vakantieland Italië.

Volgens Nederlandse en Belgische vakantiegangers is Italië het land bij uitstek om lekker te eten. Ook de Spaanse keuken, met haar tapas en paella valt in de smaak. Dit blijkt uit onderzoek van Travelta onder ruim 5700 Nederlandse en Belgische reizigers.

Italië: culinair feest

Bijna 40 procent geeft aan dat Italië het land is waar je het lekkerst kan eten. Vakantiegangers vinden de bekende gerechten zoals pizza, pasta en lasagne erg lekker en ze staan in bijna ieder restaurant op de kaart. De Spaanse keuken wordt vooral gewaardeerd om haar tapas, paella en haar karakteristieke ingrediënten olijfolie, uien, knoflook en peterselie. Verder vinden opvallend veel mensen de Turkse keuken uitstekend, met gerechten gebaseerd op vers fruit, groente, gegrild vlees en vis.

Eigen keuken

Ondanks al het lekkere buitenlandse eten vinden ruim 880 vakantiegangers het eten in eigen land toch het best. Er gaat blijkbaar niets boven een sappig biefstukje met aardappels en groente. En volgens de stemmers hoef je voor buitenlandse gerechten niet eens meer naar het buitenland. “Alles wat je in het buitenland kunt eten, kun je hier ook gewoon krijgen”, aldus een respondent.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739