vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Knokkelkoorts op Bonaire

Actualiteitenprogramma EenVandaag besteed vanavond aandacht aan de problemen met knokkelkoorts op Bonaire.

De Nederlandse gemeente wordt momenteel bedolven onder deze tropische ziekte. Maar liefst tien procent van de inwoners is doodziek. Bovendien zijn er geen geneesmiddelen voorhanden en vaccinatie is niet mogelijk. De kosten lopen in de miljoenen.

De situatie rondom de ziekte dengue (of knokkelkoorts) op het kleine eiland in het Caribisch gebied, is alarmerend. Preventie helpt niet meer en volgens experts moet er zo snel mogelijk worden begonnen met bestrijding van de muggen die het dengue-virus overbrengen. Anders kan er een nog grotere epidemie ontstaan.

Hoe erg is de situatie? Moet het eiland gemeden worden of kunnen we nog veilig een vakantie boeken?

EenVandaag spreekt met malariadeskundige Bart Knols. Hij is net terug van het eiland en schrok zich rot. Ook komt een arts op het eiland aan het woord, die zelf dengue heeft gehad en initiator is van Bonaire Dengue-vrij.

Bekijk de uitzending van EenVandaag, 18:15 uur op Nederland 1

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 7 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739