vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Malaria uitbraak op Madagaskar

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) waarschuwt toeristen en reizigers voor een uitbraak van malaria op Madagaskar.

Sinds het begin van de maand mei is er een ernstige uitbraak van malaria in het zuiden van het land. De toename wordt toegeschreven aan veranderende klimaatomstandigheden maar ook aan de politieke crisis, waardoor er minder geld beschikbaar is voor bestrijding van muggen en preventiemiddelen.

Madagaskar

Madagaskar, ook wel Malagasi, officieel de Republiek Madagaskar, is een eiland dat ten oosten van het vasteland van het continent Afrika ligt, ervan gescheiden door Straat Mozambique. Het is het op drie na grootste eiland ter wereld, na Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo. De meerderheid van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

Malaria

Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door malariaparasieten die bij een muggenbeet het lichaam binnendringen. De parasieten vermenigvuldigen zich eerst in de lever en daarna in de rode bloedcellen.

De symptomen die bij malaria horen zijn meestal koude rillingen, gevolgd door koorts. Vaak voorafgegaan door een grieperig gevoel.

Malaria kan worden voorkomen door antimuggenmaatregelen te nemen en/of antimalariamiddelen te slikken. Er bestaat helaas geen vaccin tegen malaria.

Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) houdt zich bezig met preventie van ziekte bij reizigers, ook wel reizigersadvisering genoemd. Het LCR richt zich primair op de medici en andere gezondheidswerkers die de reiziger ter zake adviseren, maar adviseert ook reisbureaus en touroperators.

LET OP! Deze informatie is van algemene aard. Uiteindelijk bepalen jouw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die je onderneemt, jouw gezondheid en je leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor jouw nodig zijn. Laat je daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor jouw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige. Dit is extra van belang als je zwanger bent, als je gezondheidsproblemen hebt, als je langer dan drie maanden wilt gaan reizen, of als je op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739