vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Malta’s wereldberoemde rotspartij Azure Window ingestort na storm

Malta’s wereldberoemde rotspartij azure window ingestort na storm

De wereldberoemde en populaire toeristische trekpleister ‘Azure Window’ is ingestort. De rotsboog in Djewra Bay op het eiland Gozo (Malta) is na een hevige storm verdwenen in zee. Het Blauwe Raam, zoals het in het Nederlands werd genoemd, was een ongeveer vijftig meter hoog gat in de kliffen van Dwejra Bay.

De kalkstenen rotformatie was al in slechte staat en daarom voor toeristen verboden toegang. Het gat in de Azure Window ontstond door de eeuwen heen door de werking van wind en zeewater. Volgens de premier van Malta hebben verschillende rapporten de afgelopen jaren aangetoond dat de rotspartij zou worden getroffen door “onvermijdelijke natuurlijke erosie”. Dat gebeurde dus vandaag. Volgens ooggetuigen stortte de rotsboog in en verdween in de zee.

De Azure Window was een populaire bestemming onder toeristen. Daarbij maakten veel mensen een wandeling over de door de natuur gevormde brug. Ook werd de rots steeds vaker gebruikt door ‘cliffjumpers’.

De rotsformatie heeft in meerdere films en series als decor gediend. Bijvoorbeeld in de films Clash of the Titans (1981) en The Count of Monte Cristo (2002). Ook in de populaire serie Game of Thrones is de boog te zien, tijdens een bruiloft in de eerste aflevering van het eerste seizoen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739