vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meer Nederlanders kiezen voor een wintersportvakantie

wintersport

Sinds 2014 zit het aantal wintersporters weer in de lift. Dit jaar hebben ongeveer een miljoen Nederlanders een wintersportvakantie geboekt. Als de sneeuwcondities in de skigebieden goed zijn, zal het aantal vakantiegangers mogelijk zelfs verder oplopen, zo voorspelt de ANWB.

Tirol in Oostenrijk favoriet

De meeste wintersportvakanties vinden plaats in februari en Oostenrijk blijft het favoriete wintersportland voor Nederlanders. Meer dan de helft van alle wintersporters zal hier de komende winterperiode neerstrijken. Frankrijk is een goede tweede, en Duitsland en Zwitserland sluiten de rij van belangrijkste wintersportbestemmingen.

De populairste wintersportgebieden in Oostenrijk zijn Tirol en Salzburgerland. In Frankrijk worden de meeste wintersportvakanties doorgebracht in de Franse Alpen. In Duitsland is het Sauerland het meest populaire wintersportgebied. De meerderheid van de wintersporters (74%) skiet en circa 11% kiest voor snowboarden. Daarna volgen activiteiten als wandelen en langlaufen.

Vervoer

De auto blijft het meest gebruikte vervoermiddel. Rond de 80% van de wintersportliefhebbers gaat met eigen vervoer, ongeveer 8% gaat met de bus en de overige reizigers kiezen voor het vliegtuig of de trein.

Vakanties

Voor alle regio’s valt de kerstvakantie 2015 van zaterdag 19 december 2015 t/m zondag 3 januari 2016. De voorjaarsvakantie 2016 is in regio Midden en Zuid van zaterdag 20 t/m zondag 28 februari 2016 en in de regio Noord van zaterdag 27 februari t/m zondag 6 maart 2016. Omdat carnaval komend jaar aan het begin van februari zal worden gevierd, bestaat de mogelijkheid dat regio Zuid zal afwijken van de voorgestelde data en de voorjaarsvakantie juist in die periode zal plannen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739