vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘Meer zekerheid voor reiziger die zelf online vakantie boekt’

hotelboeking-online Reizigers die zelf een vakantie samenstellen bij een internetaanbieder moeten dezelfde bescherming krijgen als bij het boeken van een pakketreis. Dat vinden de ANWB, reisbrancheorganisatie ANVR en de Consumentenbond.

De organisaties doen een beroep op de EU in Brussel om dit in een vernieuwde richtlijn te regelen, zo laten zij donderdag weten.

Vaak wordt in een online boeking niet alleen een vlucht maar ook een accommodatie of een huurauto geregeld. Volgens de organisaties staat een dergelijke zelf samengestelde reis gelijk aan een pakketreis.

Het belangrijkste voordeel hierbij is dat de online boeker ook zijn reisaanbieder kan aanspreken bij gebreken in de reis, voor bijstand bij calamiteiten of een faillissement. Het aandeel online boekingen van vakanties nanar het buitenland neemt dit jaar met ongeveer 80 procent toe, stellen de organisaties.

”Het online boeken zorgt ervoor dat de vakantieganger meer keuze heeft bij het samenstellen van een reis”, aldus de organisaties. “Schaduwzijde hiervan is dat een pakketreis niet meer als pakket wordt gepresenteerd maar als losse onderdelen. Daarvoor geldt niet dezelfde bescherming als bij van een echte pakketreis.’

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739