vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Minder vakanties geboekt bij Belgische touroperators

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Bij de Belgische touroperators zijn voor het voorbije winterseizoen 6,7 procent minder vakanties geboekt, in vergelijking met de winter 2010-2011. Ook het aantal boekingen voor komende zomer loopt achter.

Dat is gisteren bekendgemaakt door de Association of Belgian Tour Operators (ABTO). De aanhoudende financieel-economische crisis wordt als belangrijkste oorzaak van de terugval aanzien.

Minder vakanties geboekt

Tussen 21 oktober 2011 en 20 maart 2012 vonden 608.932 vakanties (exclusief citytrips) plaats, die geboekt werden bij een touroperator die lid is van ABTO. Dat is 6,7 procent minder dan de winter voordien. De daling doet zich zowel voor bij de vliegreizen als bij de autovakanties. De wintersportvakanties kenden zelfs een daling met 8,3 procent, om uit te komen op 155.539 eenheden. Voor de citytrips gold in de voorbije winterperiode een daling met 5,9 procent, tot 114.171 vakanties.

“We merken dat de financieel-economische toestand weegt op de sector”, verklaart ABTO-voorzitter Claude Pérignon. “Als gevolg van de besparingen en de onzekere economische omstandigheden, bestaat er bij heel wat mensen onduidelijkheid over de financiële toestand. Dat merken we bijvoorbeeld ook aan het feit dat mensen hun reis ook steeds korter voor het vertrek boeken.”

Zomervakanties ook slecht

De cijfers voor komende zomer zien er voor de Belgische touroperators niet veel beter uit. Het aantal boekingen (tot en met 30 april) loopt 5,4 procent achter in vergelijking met vorig jaar. Al is hier, wegens de latere boekingen, wel een inhaaloperatie ingezet: in februari bedroeg de boekingsachterstand nog 8,2 procent. De citytrips voor komende zomer doen het iets beter, maar staan ook nog altijd op -1,4 procent.

Bron: Knack.be

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739