vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Mogelijk Nederlandse toeristen besmet met levensgevaarlijke hantavirus

Yosemite Park

Onder de duizenden toeristen die mogelijk een gevaarlijk virus hebben opgelopen in het Yosemite Park in Californië zijn ook Nederlanders, zo schrijft de NOS.

Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control hebben tussen 10 juni en 27 augustus 54 Nederlanders geslapen in tentcabines waarin het gevaarlijke hanta-virus is gevonden.

Een zestal toeristen die er hebben geslapen, zijn ernstig ziek geworden, daarvan zijn twee personen overleden.

Hantavirus

Het hantavirus wordt verspreid door muizen en kan leiden tot een ernstige longkwaal of hartfalen. Tussen de 35 en 50 procent van de patiënten overlijdt aan de ziekte. De beste manier om besmetting te voorkomen is het mijden van contact met knaagdieren, hun nesten en uitwerpselen.

Klachten

De CDC heeft adressen van Nederlandse toeristen doorgegeven aan het RIVM en gevraagd contact met hen op te nemen. Bij een maximale incubatietijd van zes weken kunnen mensen die na 23 juli in de tentcabines geweest zijn nog klachten ontwikkelen. Het is niet bekend of de 54 Nederlanders al terug zijn uit de VS.
Personen die het park bezocht hebben en griepachtige verschijnselen vertonen wordt geadviseerd om onmiddellijk naar de huisarts te gaan.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739