vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

MoneyView: Grote verschillen in premie en dekking annuleringsverzekeringen

moneyview200-200 MoneyView, een onafhankelijk onderzoeks- en benchmarkinstituut voor financiële dienstverleners, is tot de conclusie gekomen dat er grote verschillen zijn ten aanzien van de premie en de dekkingen van verschillende annuleringsverzekeringen.

De premies voor deze belangrijke aanvulling op een reisverzekering lopen flink uiteen. MoneyView komt verschillen tegen van meer dan 200% voor vergelijkbare dekkingen. De goedkoopste doorlopende annuleringsdekking met een maximaal verzekerde reissom van € 3.000 kost een alleenstaande € 42,11 per jaar, de duurste € 96,50: een verschil van 229%. Voor een gezin met kinderen bestaande uit vier personen varieert de premie bij een maximaal verzekerde reissom van € 3.000 per persoon van € 103,09 tot € 194,21 per jaar.

Maar ook in gedekte voorvallen zitten grote verschillen. Het overlijden van een dierbare vriend of vriendin is maar bij 25% van de producten verzekerd. Het verlies van een tijdelijke baan is voor slechts 39% van de onderzochte producten reden voor een (al dan niet beperkte) uitkering.

Goed vergelijken van annuleringsverzekeringen loont dus in meerdere opzichten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739