vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlander bespaart op vakantie en reisverzekering

Nederlander bespaart op vakantie en reisverzekerin

Nederlander bespaart op vakantie en reisverzekerin

Nederlanders blijven in 2012 naar verwachting nog wel op vakantie gaan, maar gaan korter, minder ver, minder vaak of minder luxe. Reden hiervoor is de verslechterde economische omstandigheden, aldus NBTC-NIPO Research.

Het Verbond van Verzekeraars ziet ook dat minder mensen dit jaar, in vergelijking met 2011, een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Minder doorlopende reisverzekeringen

Voor 2012 verwacht onderzoeksbureau NBTC-NIPO Research voor het eerst sinds de jaren tachtig een lichte daling in het aantal vakanties van Nederlanders. Statisticus Catalina Mesina van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) zag, voor het eerst in vijf jaar, voor 2011 al de daling in de doorlopende reisportefeuille bij verzekeraars. “Nederlanders gaan dus minder lang en minder ver op vakantie”, aldus Mesina. Consumenten geven ook minder uit aan hun vakantie, stelt NBTC-NIPO Research. “Je kunt zeggen dat het inclusief de verzekering voor de vakantie is.” Ook in het eerste kwartaal van 2012 constateert het CVS een daling van de nieuw afgesloten doorlopende reisverzekeringen met vier procent.

Kortlopende reisverzekering in de lift

De doorlopende reisverzekering kenmerkte zich in 2011 ook door minder schademeldingen. “Naast minder doorlopende polissen in de reisportefeuille, zien we ook dat er minder claims zijn geregistreerd. De claimfrequentie blijft overigens op hetzelfde niveau als in 2010.” De stijging in de aantal kortlopende reisverzekeringen staat hier duidelijk tegenover. “Omdat men korter weggaat, wordt de kortlopende reisverzekering aantrekkelijker”, aldus de statisticus.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordelig?

Een aflopende reisverzekering dekt één vakantiereis. Ga je per jaar langer dan drie weken op reis? Dan is, zeker als gezin, een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je bent dan een jaar lang voor alle vakantiereizen verzekerd. De meeste doorlopende reisverzekeringen stellen wel een maximum aan de duur van de reis. Vaak is dat zestig of negentig dagen aaneengesloten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739