vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders op autovakantie: Vieze toiletten langs snelweg grootste ergernis

Vieze-WC

Nederlanders op autovakantie: Vieze toiletten langs snelweg grootste ergernis

Niet files of jengelende kinderen, maar vieze toiletten langs de snelweg vormen de grootste irritatie voor Nederlanders tijdens de autovakantie.

Dit en meer blijkt uit recent onderzoek van hygiëne-aanbieder Tork.

Top 8 ergernissen tijdens de autorit naar de vakantiebestemming

Met de start van de zomervakantie gaat een groot deel van de Nederlanders met de auto de weg op. En dat is niet altijd aanleiding voor het fijne vakantiegevoel. Hierbij de belangrijkste ergernissen:

  1. Vieze toiletten bij parkeerplaatsen, wegrestaurants of tankstations (60%)
  2. Files onderweg (59%)
  3. Slechte eetgelegenheden (18%)
  4. Lange rijen bij toiletgelegenheden (16%)
  5. Lange rijen bij de kassa van wegrestaurants of tankstations (13%)
  6. Een oververhitte auto (11%)
  7. Discussies met de partner, over bijvoorbeeld route of rijstijl (10%)
  8. Vervelende kinderen op de achterbank (9%)

Volgens bijna driekwart van de vakantiegangers zijn toiletgelegenheden bij parkeerplaatsen, wegrestaurants en tankstations er slecht aan toe. Vooral onhygiënische toiletten (91%), ontbrekend wc-papier (81%) en onfris ruikende toiletruimtes (76%) leiden tot irritatie. Bij het aantreffen van vieze wc’s onderweg, stelt meer dan de helft van de autorijders het toiletbezoek liever uit tot een schonere gelegenheid zich voordoet. Bijna twee derde verkiest de buitenlucht wel eens boven de aangeboden toiletfaciliteiten.

Creatief omgaan met vies toilet tijdens autorit

Tijdens de autorit naar de vakantiebestemming ergert de Nederlander zich het meest aan vieze wc’s onderweg (60%), files (59%) en slechte eetgelegenheden (18%). Naast onhygiënische toiletten zijn ook de gebrekkige mogelijkheden voor het handen wassen een bron van irritatie. 45% zegt het storend te vinden wanneer zij de handen niet af kunnen drogen. Bijna 40% vindt ontbrekende of groezelige handzeep het meest vervelend. Dus verzint Nederland slimme oplossingen om hier zo min mogelijk hinder van te ondervinden. De vakantieganger vermijdt het contact met de toiletbril (80%), neemt een eigen voorraad wc-papier mee op reis (74%) en reinigt de handen achteraf extra zorgvuldig met desinfecterende handgel (69%).

Franse toiletfaciliteiten het slechtst, Duitsland het best

Acht van de tien ondervraagden gaat wel eens met de auto op vakantie en daarmee is de auto onder Nederlandse vakantiegangers het populairste vervoersmiddel. Hoewel maar liefst 92% van de weggebruikers zich verantwoordelijk voelt om de toiletruimtes waar zij tijdens de autorit gebruik van maken netjes te houden, zijn volgens 70% van de ondervraagden de faciliteiten toch ondermaats. Vooral de Franse toiletgelegenheden hebben een slechte staat, gevolgd door Spanje en Italië. De Duitse, Nederlandse en de Deense faciliteiten komen het beste uit de test. Om te kunnen bepalen hoe hygiënisch de toiletten precies zijn, hecht meer dan de helft van de Nederlanders veel waarde aan een schoonmaakrooster.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739