vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nederlanders nemen steeds meer computerelektronica mee op vakantie

Nederlanders nemen steeds meer computerelektronica mee op vakantie

We slepen dit jaar weer heel wat mee op vakantie. Een reisorganisatie keek in de koffers van 6.000 Nederlanders met behulp van een panelonderzoek en keek wat er naast kleding nog meer meeging.

Dit jaar neemt 65% een tablet of laptop mee in zijn bagage. Vorig jaar was dit nog 54%. Er gaan dit jaar vooral veel meer tablets mee. Waar vorig jaar nog in 25% van de koffers een tablet zat wordt hij dit jaar in 44% van de gevallen ingepakt.

Naast elektronica zijn boeken en tijdschriften nog steeds een populair tijdverdrijf. Ook vinden we in bijna de helft van de koffers nog een puzzelboekje terug.

Wat Percentage 2013 Percentage 2012
1. Boek 58% 72%
2. Tijdschriften 54% 58%
3. Puzzelboekjes 44% 44%
4. Tablet (iPad e.d.) 44% 25%
5. E-reader (digitaal boek) 32% 18%
6. Ouderwetse spelletjes 28% 35%
7. MP3 speler 22% 28%
8. Laptop 22% 29%
9. Spelcomputer 5% 6%
10. DVD/Blu-ray Speler 4%

Internet voor vakantiekeuze

Dat we graag met tablet, laptop en telefoon online zijn blijkt uit het aantal mensen dat WiFi dit jaar zeer belangrijk vindt op de camping of in het hotel. Maar liefst 75% let op de aanwezigheid van draadloos internet bij het boeken. De meerderheid wil overal op het terrein de beschikking over internet, 22% vindt alleen internet bij de receptie voldoende.

De internetverbinding wordt veelal gebruikt om de te bepalen wat we die dag gaan doen. Waar we eerder veelal thuis op zoek gingen naar dagattracties en bezienswaardigheden doen we dit steeds vaker op vakantie. Wat we gaan doen wordt door 68% grotendeels pas op vakantie bepaald.
Ook bekijken we vaak de laatste weersverwachting en lezen het nieuws. Sociaal bezig zijn op Facebook en Twitter doen we net wat minder graag.

Vrouwen pakken de koffers in

De vrouw pakt de meeste koffers. 59% van de vrouwen pakt de koffer van de man. En ook het grootste deel van de juniorenkoffers wordt door moeders ingepakt. In slechts 4% van de gevallen is het papa die de koffer voor de kleintjes inpakt.

Vrouwen zijn blijkbaar niet overtuigd van de zelfredzaamheid van de man. Als reden noemen vrouwen vaak de volgende redenen: ‘Mijn man vergeet altijd iets.’, ‘Als ik het zelf doe, is het zo gedaan.’ ‘Ik vind het belangrijk dat we er een beetje leuk uitzien op vakantie.’. Mannen op hun beurt zijn eigenlijk wel blij met de verdeling “mijn vrouw heeft het overzicht dus ze pakt mijn koffer beter dan ik het zelf zou doen”.

‘Ik draag de helft niet!’

Het gevoel dat de meeste kleding ongedragen mee teruggaat, blijkt niet te kloppen. Slechts 20% van kofferinhoud van de vrouw gaat ongedragen mee terug, voor de mannen geldt dat ze met 21% frisgewassen kleding thuiskomen. Wel laten vrouwen (61%) op de heenreis graag wat kofferruimte over voor nieuw te kopen spullen. 55% van de mannen zegt rekening te houden met vakantieaankopen en kofferruimte.

Tip Reisverzekeringblog: Neem je veel of kostbare electronica mee op vakantie? Sluit dan een reisverzekering af met een uitgebreide bagagedekking. Computerapparatuur valt altijd onder de rubriek bagage.


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739