vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlanders gek op wintersport

Nederlanders gek op wintersport

In het winterseizoen van 2012 gingen 1,051 miljoen Nederlanders op wintersport. Het gaat dan om lange vakanties van 4 nachten of meer. Gemiddeld duurde zo’n wintersportvakantie 8,4 dagen. Het aantal wintersportvakanties schommelt al jaren rond de 1 miljoen.

Oostenrijk meest gekozen wintersportland

Meer dan de helft van de Nederlandse wintersporters (58 procent) koos in het winterseizoen van 2012 Oostenrijk als bestemming. Frankrijk volgt met 16 procent. De gemiddelde wintersportvakantie in deze landen duurt respectievelijk 8,5 en 8,2 dagen. Duitsland is met 12 procent het derde voorkeursland.

Skiën nog altijd belangrijkste doel

Alpineskiën is het voornaamste doel van 71 procent van de wintersporters. Van de overige wintersporters komt 11 procent speciaal om te snowboarden en 9 procent om te wandelen. Langlaufen doet slechts een select gezelschap, namelijk ruim 4 procent. Daarnaast wordt er op wintersportvakanties gerodeld en geschaatst.

Met bijna 60 procent zijn de mannen op wintersport in de meerderheid. Bij een krappe twee derde van de wintersportvakanties zijn de deelnemers 25 tot 65 jaar oud. Hierbij is er verhoudingsgewijs nauwelijks verschil tussen mannen en vrouwen. Zowel bij de mannen als de vrouwen afzonderlijk was namelijk bijna twee derde van de vakantiegangers tussen de 25 en 65 jaar.

Bron: CBS

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739