vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nederlanders steeds minder op wintersportvakantie

Wintersportvakanties zijn minder populair bij Nederlanders, het aantal wintersporters is dalende en men gaat ook minder vaak op wintersport.

Vorig seizoen daalde het aantal ondernomen wintersportvakanties met 6,5 procent, van 994.000 naar 929.000. Dat maakte NBTC-NIPO Research woensdag bekend.

Crisis en vergrijzing

De economische crisis is de belangrijkste voor de afname: “Nederlanders zijn toch wat terughoudender in vakanties en hun uitgaven. En wintersportvakantie is toch meer een luxeproduct.”

Volgens NBTC speelt de vergrijzing tevens en rol: “Wintersportvakanties worden vooral ondernomen door relatief veel jonge mensen.”

Doe het zelf

Wintersporters kiezen er vaker voor om de skivakantie zelf te regelen en niet meer via een reisorganisatie. Ze boeken dan bij de accommodatie zelf, of via de plaatselijke verkeersbureaus.

Minder uitgaven tijdens wintersport

De sneeuwliefhebbers gaven dit jaar ook minder geld uit. De totale bestedingen kwamen uit op 625 miljoen euro tegen 650 miljoen een jaar eerder. Oostenrijk was opnieuw de populairste bestemming voor een skivakantie, gevolgd door Frankrijk en Duitsland.

Het afnemende animo voor skivakanties speelt al een tijdje. In het seizoen 2012-2013 dook het aantal wintersportvakanties al van ruim 1,1 miljoen naar 994.000.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739